«МИ ПОРУЧ З ТОБОЮ» - 5 ТИЖДЕНЬ ВЕСНЯНОГО МЕТОДИЧНОГО МАРАФОНУ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ

Ось і підійшов до завершення ще один тиждень Весняного методичного марафону під назвою «Ми поруч з тобою», присвячений роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.
«На цій короткій 5-ти денній дистанції продовжили традицію незвичних свят, зокрема, створивши власне свято для цього предмета. Дарували частинку любові своїм близьким, знайомим, друзям і просто всім, кому забажали. Пригадали, що віра творить чудеса. Оскільки тиждень присвячений інклюзивному навчанню, виконували запропоновані завдання з даної теми. У середу 1 квітня дозволили собі веселощі: ділилися веселими фото, кумедними історіями, що траплялися з нами», - розповідає Марина Сергіївна Ващенко.
«П’ятий тиждень виявився по справжньому весняним своїми завданнями, які були яскравими, бо ми відшукували у своїх спогадах веселку і ділилися нею, був ніжним, бо ми дарували один одному обійми; був веселим, коли відшукували фотографії на яких залишилися яскраві миттєвості нашої роботи та із задоволенням впізнавали у тих костюмах знайомі обличчя; був творчим, давши змогу за допомогою звичайного олівця створити майже шедевр мистецтва», - із захопленням пише Світлана Володимирівна Мілько. І додає: «Проте не забували і про навчання: пройшли тести на знання інклюзивної мови, переглянули відеоролик про булінг, згадали, що ці питання є досить актуальними у сьогоденні освіти».

Світлана Григорівна Пасько зазначає, що найбільше враження на неї справив фільм «Диво», рекомендований до перегляду та обговорення в рамках тижня. Підтримує її і Марина Сергіївна: «Переглянувши запропонований фільм «Диво», на прикладі головного героя Оггі, який мав вади обличчя, зрозуміла, що не треба здаватися, а приймати виклики і долати труднощі».
Для того, щоб бути в темі всіх освітніх новинок, учасники марафону зареєструвалися на онлайн курс від платформи EdEra під назвою «Робота вчителя початкових класів із дітьми з особливими освітніми потребами» та на Антикризовий національний онлайн-EdCamp, прийнявши виклик від спільноти EdCamp «Тримай п’ять онлайн, освіто!».
«Люби. Вір. Вибирай того, хто розуміє тебе. Такі слова були ключовими цього марафонського тижня. Укотре переконуєшся, що завдання, надані організаторами весняного методичного марафону, дуже корисні , актуальні. Починаєш по-іншому розподіляти час, щоб встигнути і до уроків підготуватися в нових умовах, і виконати завдання. Потрібно навчитися вчасно перезавантажуватися. Різні емоції переповнюють душу, як кольори веселки; то виникають зовсім інші після перегляду фільмів, прочитаних сторінок книг, розв’язаних тестів. Є над чим працювати, чим зайнятися. Сумувати ніколи. Насолоджуємося, що ми отримуємо позитив!», - пише у своїх враженнях від п’ятого тижня Майя Дмитрівна Гаврись.
Що ж, нам залишається прислухатися до її слів та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України й поважати і цінувати один одного. Будьте взаємоввічливими та бережіть себе! І навчайтесь протягом життя, як і наші марафонці!