Увага!

Запрошуємо на навчання до 10-х класів Полтавської гімназії № 21 на 2021-2022 н.р.

за профілями: математика та українська філологія.

З метою сприяння успішному формуванню 10-х класів

просимо Вас заповнити АНКЕТУ за посиланням

https://forms.gle/5eZ2fWFQendXvNU88

(також анкету можна заповнити у закладі)

Прийом ЗАЯВ буде здійснюватися з 11.06.2021 р. по 18.06.2021 р. (після отримання документів про освіту)

Телефон для довідок – 67-43-33

До уваги батьків майбутніх першокласників

Шановні батьки майбутніх першокласників Полтавської гімназії № 21!

 

У зв’язку із епідемічною ситуацією Полтавська гімназія 21

проводить попередній набір першокласників у дистанційній формі,

прохання до Вас заповнити данну форму  https://forms.gle/57zXE12o9nfPTqa99

 

З 01.03.2021 заяви будуть прийматися у письмовій формі.

 

До уваги!

ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ в умовах карантинних обмежень

(заходи розроблені задля безпеки дітей, недопущення поширення коронавірусної хвороби)

  • Згідно з рекомендаціями МОН і МОЗ відкрито 2 входи/виходи із школи:
    - центральний вхід-для учнів 5-11 класів(згідно графіка);
    - боковий вхід-для учнів 1-4 класів (за графіком).
  • Зранку учнів 1-4,5,6 класів у дворі школи зустрічають класні керівники.
  • Учні початкової школи відокремлені від учнів старшої школи (коридори, сходи).
  • Час початку занять: початкова школа – 8.00, старша школа – 8.15, різні перерви для різних вікових груп.
  • Після кожної перерви – провітрювання кабінетів (не менше 10 хв.).
  • Щодня після проведення занять, у кінці робочого дня, технічними працівниками проводиться очищення та дезінфекція поверхонь (дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил).
  • На кожному вході відповідальні проводять температурний скринінг; класні керівники, учителі - візуальний огляд дітей перед першим уроком.
  • Якщо в дитини темп. 37,2°С і більше або наявні ознаки ОРВІ (кашель, нежить, осиплість голосу, почервоніння очей), дитина до занять не допускається:
    - якщо дитина прийшла у супроводі дорослого, вона відправляється додому з рекомендацією звернутися до сімейного лікаря;
    - якщо дитина прийшла сама, то на дитину одягається медична маска, викликається медична сестра, що проводить дитину в ізолятор, по телефону викликаються батьки;
    - після того, як дитина з підвищеною t  або респіраторними симптомами була відсторонена від навчання, до навчального закладу вона може повернутися лише після одужання та отримання довідки від сімейного лікаря.
  • Якщо дитина була відсутня в школі більше 3 днів-довідка від лікаря.
  • У закладі на входах розміщені антисептики.
  • На поверхах розміщена інформація щодо миття та гігієнічної обробки рук.
  • У заклад діти допускаються:
    -    учні 5-11 класів – лише в захисних масках. На уроках – без масок;
    -    для учнів 1-4 класів (згідно внесених змін) вхід та пересування приміщеннями закладу дозволяється без захисної маски.
  • На кожному поверсі розміщені урни для використаних засобів індивідуального захисту.
  • На підлозі на кожному поверсі, біля входу в заклад нанесена розмітка, що полегшує організацію руху учнів.
  • Мінімізовано рух учнів по закладу, кожен клас навчається в одному кабінеті.
  • У закладі забезпечено наявність: рідкого мила у всіх санітарних кімнатах, паперових рушників.
  • Групи подовженого дня працюють із дотриманням умов соціального дистанціювання та з використанням засобів індивідуального захисту.
  • Вхід в школу батьків, бабусь, дідусів і інших осіб суворо заборонено. Ми дбаємо про безпеку ваших дітей. Просимо з розумінням до цього поставитися.
  • Основним заходом гігієни рук в умовах карантину є миття рук з милом.
  • Питний режим – індивідуальні пляшечки з водою,  в окремих класах – кулери з одноразовими стаканчиками.
  • Розроблений графік харчування для кожного класу.
  • Медичний пункт забезпечений необхідними засобами та обладнанням, безконтактними термометрами, дезінфекційними в тому числі антисептичними засобами для обробки рук, засобами індивідуального захисту.
     

Тільки разом, дотримуючись встановлених правил, ми зробимо навчання наших дітей безпечним.

Дякуємо за розуміння. Всім міцного здоров’я. Бережіть себе і дітей, із повагою адміністрація.

Щодо медогляду школярів

Про обов'язковий медогляд школярів 2020
 
  • Щороку всі школярі мають проходити медичний огляд (згідно з спільним наказом МОЗ та МОН України від 16.08.2010 р.). 
  • Це стосується як першокласників, які вперше йдуть до школи, так і інших школярів. 
  • Без довідки форми 086/о дитину не зарахують до школи.

МОЗ України надало роз’яснення щодо проходження медогляду під час дії карантину з метою запобігання поширенню COVID-19:

  • Не зважаючи на дію карантинних обмежень і рекомендації МОЗ не відвідувати заклади охорони здоров'я без нагальної потреби, станом на сьогодні вимогу про обов’язковий медогляд школярів не скасували, строки і обсяг медогляду не змінили.
  • Передбачається, що до 1 вересня 2020 р. всі учні загальноосвітніх шкіл (а це близько 4 млн. осіб) у супроводі батьків (плюс ще 4 млн. осіб як мінімум) мають відвідати медичні заклади, пройти профілактичне обстеження і вузьких спеціалістів.

Умови проходження медогляду школярами в 2020 році:

  • Медичний профілактичний огляд дитини проводиться в присутності батьків або інших законних представників у медичному закладі.
  • Медогляд проводиться за записом до сімейного лікаря, з яким підписана декларація про надання первинної медичної допомоги. 
  • У разі тимчасової відсутності сімейного лікаря – з будь-яким лікарем медичного закладу.
  • Після проходження щорічного профілактичного огляду учень отримує довідку форми 086/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду».
  • Учням, у яких відсутні обов’язкові профілактичні щеплення згідно українського календаря щеплень (затвердженого наказами МОЗ № 595 від 16.09.2011, № 551 від 11.08.2014, № 947 від 18.05.2018), може бути відмовлено у видачі довідки форми 086/о.
  • Необхідні щеплення учні загальноосвітніх шкіл можуть отримати в медичному закладі за місцем спостереження дитини протягом календарного року.

Щодо закінчення навчального року

Шановні батьки!

Пройшов місяць дистанційного навчання. Ніхто із нас не був готовий до такого сценарію, адже не лише Україна, а й увесь світ сьогодні веде боротьбу проти поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Процес дистанційного навчання у гімназії організовується через різноманітні сервіси. Усі педагоги спілкуються з учнями через зручні для дітей, канали передачі інформації: Google Classroom, інші сервіси Google(елетронні пошти, можливості Google-дисків); додатків для конференцій Skype та ZOOM, освітньої тенологічної платформи Еdmodo. Домашні завдання та графіки онлайн ефірів з вчителями оприлюднюються на шкільному сайті щотижнево. Педагоги використовують: відео-уроки на веб-ресурсах місцевих телерадіокомпаній, ютуб-каналах, ресурси, що рекомендовані Міністерством освіти і науки України. Вчителі комунікують з учнями за допомогою застосунку Viber та через інші додатки-меседжери.

Нагадуємо, що відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 23.03.2020 р. № 1/9-173 «Щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину» освітній процес під час карантину організовується через технології дистанційного навчання. Учні отримують завдання, навчальні матеріали, відео супровід, роз’яснення чи консультації.

Усіх Вас турбує процес оцінювання навчальних досягнень ваших дітей в умовах дистанційного навчання, а також процедура завершення навчального року.

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 16.04.2020 р. № 1/9-213 «Щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 н.р.», наказу управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради від 23.04.2020 року № 313 «Про організоване завершення 2019-2020 н.р.» хочемо надати Вам наступні роз’яснення:

  1. Продовжуємо організовувати освітній процес у режимі дистанційного навчання;
  2. Для учнів 1-10 класів навчальний рік завершиться 29 травня 2020 року;
  3. Адміністрацією школи у травні буде укладено гнучкий графік проведення підсумкових дистанційних контрольних робіт з метою недопущення перевантаження учнів і раціонального використання часу;
  4. Оцінювання навчальних досягнень учнів за ІІ семестр буде здійснено, враховуючи результати оцінювання до 12.03.2020 р. та оцінки отримані під час дистанційного навчання. Річне оцінювання буде здійснено з урахуванням результатів оцінювання за І та ІІ семестри;
  5. На початку 2020-2021 н.р. в 2-11 класах буде проведено діагностування рівня навчальних досягнень учнів за попередній рік та суттєво збільшено час на узагальнення та закріплення навчального матеріалу, що вивчався у період карантину;
  6. Оформлення свідоцтв досягнень для учнів 1-2 класів, табелів навчальних досягнень учнів 3-8, 10 класів, похвальних листів та грамот за участь у предметних олімпіадах та конкурсі-захисті МАН буде завершено до 15 червня 2020 року, копії будуть надіслані Вам електронною поштою або в інший спосіб з подальшим врученням оригіналу документа у вересні 2020-2021 н.р.;
  7. Оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти для учнів 9-х класів буде завершено до 15 червня 2020 року. Графік видачі свідоцтв буде оприлюднено пізніше з урахуванням необхідності дотримання протиепідеміологічних вимог;
  8. Учнів 4-х та 9-х класів у 2019-2020 н.р. звільнено від проходження державної підсумкової атестації (ДПА) (наказ Міністерства освіти і науки України від 30.03.2020 р. № 463 «Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2019/2020 навчальному році»);
  9. Учні 11-го класу складатимуть ДПА у формі ЗНО за окремим графіком. Чекаємо інформації від Міністерства освіти і науки України;
  10. Не будуть проведені масові заходи із залученням учасників освітнього процесу (останній дзвоник та випускний вечір).

Давайте разом будемо підтримувати і мотивувати наших дітей, щоб успішно завершити навчальний рік. Бажаємо усім міцного здоров’я. Бережіть себе і свої родини!


Із повагою адміністрація Полтавської гімназії № 21

Увага!

Повідомляємо, що прийом заяв про зарахування до 1-го класу Полтавської гімназії № 21 на 2020-2021 навчальний рік

відбудеться після завершення карантину протягом одного місяця.

Увага!

Шановні гімназисти, батьки, учителі!

Практичний психолог і соціальний педагог Полтавської гімназії № 21 здійснює онлайн консультування.

Отримати консультація можна, написавши свій запит на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Якщо є потреба в консультації у форматі відеозв’язку по Skype,

обов’язковим є попередній запис за телефоном 80502136799,

практичний психолог та соціальний педагог, Яковенко Аліна Олексадрівна.

Увага!

Шановні гімназисти, батьки, вчителі!

Учитель-логопед логопедичного пункту при Полтавській гімназії № 21, Телятник Алла Дмитрівна,

надає індивідуальні консультації.

При потребі можна звернутися за електронною адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Viber 096-6300932 та Facebook сторінку.