×

Повідомлення

Lack of access rights - File '/images/stories/gr.jpg'

Корисно знати

Пам'ятка щодо профілактики грипу

та гострих респіраторних вірусних інфекцій

Клінічні ознаки грипу та ГРВІ:

  • головний біль, біль у м'язах, біль у горлі
  • підвищення температури тіла, кашель
  • нежить, закладення носа, в окремих випадках – блювота і діарея. 

Як можна заразитися вірусом грипу?

  • від іншої хворої людини повітряно-крапельним
  • повітряно-пиловим шляхом (вірусні частки через повітря переносяться від хворої людини до здорової під час розмови, кашлю, чхання)
  • при тісному контакті (знаходження на відстані близько 2-х метрів).

 

Як попередити зараження грипом?

Увага!

Сам удома

«Мій дім — моя фортеця». Напевно, ти не раз чув цей вислів. А що він означає? По-перше: «Я пишаюся своїм домом». По-друге: «Вдома я у безпеці».

Правила дорожнього руху

Знати і дотримуватися правил дорожнього руху повинна кожна дитина  ще до того, як вона самостійне вийде на вулицю - це допоможе їй безпечно ходити вулицями і дорогами наших міст і сіл, а водіїв автотранспорту позбавити багатьох неприємностей. Запам'ятай ці правила дорожнього руху.

Електробезпека

Правила безпеки поводження з електричними приладами

Кожен день ти користуєшся електричними приладами, але потрібно знати, що вони криють у собі небезпеку. Так, дія електричного струму на людину може при¬зводити до електричних травм та пошкоджень, таких як скорочення м'язів, що супроводжується сильним болем, втратою свідомості, порушенням роботи серця чи дихання (або обох цих порушень разом). Іноді трапляються нещасні випадки від дії електричного струму, які приводять до смерті людини.
Та щоб уникнути багатьох неприємностей, тобі достатньо завжди пам’ятати та дотримуватись правил поводження з електричними приладами:

Правила безпеки при поводженні з газом

Обережно - ГАЗ!

Запам’ятай, що газ, яким користуються у побуті, є горючою речовиною і порушення правил користування ним може призвести до виникнення пожежі.
У нашій країні як паливо широко використовується газ. Майже в кожній квартирі встановлено газові плити, водонагрівачі, опалювальні печі чи котли.
Щоб газ приносив людям лише радість і тепло, кожний член сім'ї, починаючи зі шкільного віку, мусить знати і суворо дотримуватись правил безпечного користування газом, знати, до яких наслідків призводить порушення цих правил.

Пожежна безпека


Вогонь – друг, вогонь – ворог... Якою гранню він обернеться, залежить від людини. Коли свого часу Ейнштейна запитали, чи небезпечна атомна енергія для людства, він відповів: «Не більше ніж коробка сірників, річ тільки в тому, до чиїх рук вона потрапить»

Правила безпеки на льоду


Із настанням зими на людину чекає ще одна небезпека – загроза провалитися під лід. Тому, щоб зберегти своє здоров’я чи навіть врятувати життя, слід пам’ятати наступне: