До уваги

Контакти уповноважених служб у справах дітей

для своєчасного особистого звернення дитини

№ з/п

Назва служби

у справах дітей

П.І.Б. керівника

Адреса

Телефон

Адреса електронної пошти

1

Служба у справах дітей

Полтавської районної

державної адміністрації

Петренко

Яна Юріївна

м. Полтава,

вул. Шевченка, 5

56-16-06

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

2

Служба у справах дітей

виконавчого комітету

Київської районної

у м. Полтава ради

Лифар

Валентина

Аркадіївна

м. Полтава,

вул. Маршала

Бірюзова, 1/2

56-40-21

56-96-77

56-58-87

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

3

Служба у справах дітей

виконавчого комітету

Подільської районної

у м. Полтава ради

Білоус

Юлія Сергіївна

м. Полтава,

вул. Анатолія

Кукоби, 39

60-13-16

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

4

Служба у справах дітей

виконавчого комітету

Шевченківської районної

у м. Полтава ради

Азізов

Рустам

Расулджанович

м. Полтава,

вул. Івана Мазепи,

30

63-11-08

63-36-97

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Безпека в Інтернет просторі

Шановні батьки!

Звертаємо Вашу увагу, що  в сучасних умовах підвищеного перебування дітей у мережі Інтернет, важливо враховувати необхідність попередження небезпеки, яку можуть нести деякі сайти.
Надаємо Вам поради щодо безпеки дітей в Інтернет просторі.

  1. Більше спілкуватися з дітьми, цікавитися їх справами. Забезпечити організоване дозвілля дитини.
  2. Звертати увагу на коло спілкування дитини.
  3. Перевіряти акаунти дитини в соціальних мережах та групи, до яких входить акаунт.
  4. Контролювати фото та відео файли, які знаходяться у гаджетах дитини.
  5. Перевіряти шкірні покриви дитини на наявність пошкоджень та, у разі їх виявлення, з’ясовувати обставини, за яких вони з'явилися. Особливу увагу звертати на пошкодження, які характеризують приналежність до тієї чи іншої «небезпечної гри», які останнім часом поширені у просторі Інтернет.

У разі виникнення підозри перебування дитини на сайтах, що можуть нести небезпеку життю і здоров’ю дитини, повідомити психологічну службу гімназії.

Практичний психолог Яковенко А.О.

 

Психологічна рівновага під час карантину

Як зберегти психологічну рівновагу під час карантину

(рекомендації для батьків)

 

  1. Прийміть те, що відбувається. Запитайте себе, що можете зробити у цій ситуації, а у чому безсилі.
  2. Збалансовано харчуйтеся і висипайтеся, не змінюйте кардинально режим дня, усією родиною намагайтеся дотримуватися звичного розпорядку. Не забувайте про фізичну активність.
  3. Якщо емоції, страх, злість, тривога переповнюють, намагайтеся їх конструктивно виражати – відверто поговоріть з тим, кому довіряєте, дозвольте собі поплакати наодинці, займіться фізичними вправами. Проте не виливайте їх на близьких.
  4. Дотримуйтеся інформаційної гігієни. Не читайте новини цілодобово. Краще не робити це зранку, перед сном і на голодний шлунок. І звичайно перевіряйте джерела інформації.
  5. Будьте уважними до психологічного стану дитини, її почуттів, реакцій, чесно розмовляйте про те, що відбувається.
  6. Окрім допомоги і контролю за виконанням уроків дітьми, приділяйте достатньо часу спілкуванню, сумісній діяльності. Проводьте разом із дитиною так званий «контактний час» - відкладіть усі справи, особливо гаджети, мінімум на годину і приділіть його лише дитині, спілкуванню з нею, сімейному дозвіллю (ігри, розваги, малювання, пазли, тощо). Використайте час карантину як можливість встановити тісний психологічний контакт з дитиною, або відновити його.
  7. Робіть те, що приносить Вам задоволення та розслаблення. Це може бути читання книжок, перегляд телесеріалів. Займайтеся творчістю, це допомагає відволіктися від буденності, покращити емоційний стан. Дрібна моторика рук стимулює роботу мозку і надає медитативного, розслаблюючого впливу. Скористайтеся можливістю займатися тими справами, на які зазвичай не вистачало часу.
  8. Підтримуйте гарний настрій і оптимізм. І не забувайте, що діти віддзеркалюють емоційний стан батьків, тому надзвичайно важливо зберігати стан психологічної рівноваги.
    Якщо відчуваєте, що не справляєтеся самотужки, зверніться по допомогу до психолога в он-лайн режимі.

Практичний психолог Яковенко Аліна Олександрівна.

 

Увага

Як подолати весняну депресію

Ввімкніть весну

Весна – пора пртиріч. З одного боку, закінчується довга морозна зима. Сонце встає раніше, і все частіше можна побачити яскраве голубе небо, а не сірість хмар. Повітря стає свіжим та вологим. Життя просякнуте передчуттям тепла та зелені.
З іншого боку, мі відчуваємо слабкість та втому. Сили закінчуються. Зростає роздратованість та сонливість. Думок мало, працювати важко. Хочеться поменше рухатися, у ліжку валятися, кіно дивитися, їсти морозиво.
Що ж робити? Як уникнути весняної депресії?

Цікаво знати

Хвилина сміху для здоров’я

Сучасне життя повне турбот і проблем, які заганяють людину в кут, не залишаючи часу для простого відпочинку, спілкування і веселощів. Сміх – не лише вияв радості та веселощів. Це ще й особлива робота організму, у процесі якої виділяються корисні речовини та працює безліч груп м’язів.
Про користь сміху пишеться і говориться чимало, тому не зайвим буде ще раз нагадати про це.
Вважається, що сміх має цілющі властивості. Психологи рекомендують сміятися не менше 30 хвилин в день.
Сміхотерапія — відмінний засіб від депресії, так як сміх знижує рівень гормонів стресу.
Під час сміху м’язи обличчя посилають до мозку особливі імпульси, які позитивно впливають на його діяльність і нервову систему. Причому цей механізм спрацьовує навіть тоді, коли ми просто посміхаємося.

Рецепти подолання осінньої депресії

Холодні краплі осіннього дощу непомітно розмивають радість, зафарбовуючи думки в «сто відтінків» сірого. Цей стан знайомий багатьом із нас: зранку важко «дістати» себе з ліжка, на роботі – сконцентруватися над вирішенням звичних завдань, а раптові напади меланхолії доводять до сліз.

«Ловіть» сонце і вдягніть яскравий шарф

Увесь живий світ реагує на зміну пір року: дерева скидають листя, тварини линяють і впадають у сплячку. Ми також біологічні істоти, тому реагуємо на зміну сезону певним зниженням життєвого тонусу, уповільненням обмінних процесів. Усе це – пристосувальна реакція до зменшення світлового дня та коливань магнітного поля Землі, і назвати це депресією не можна. Але є люди, значно чутливіші до сезонних змін, погоди, і їх адаптація відбувається складніше. У них настає знесилення, погіршення настрою – і цей стан ми називаємо осінньою депресією. Але люди змінюються не тільки восени. Існують весняні сплески дратівливого настрою, які можуть бути депресивними. Звісно, що все це користі здоров’ю не додає.

Батькам учнів молодших класів

Рекомендації психолога батькам учнів молодших класів

 

  • Велику увагу приділяти розвитку моторики, спритних дій. Залучати дитину до занять малюванням , ліпленням, плетивом, орігамі тощо. Тривале сидіння дитини за партою в школі треба компенсувати фізичними вправами, іграми на свіжому повітрі. Потрібно пам’ятати, що перевантаження розумовими заняттями часто пов’язане з недостатньою фізичною діяльністю.

Подбати про правильну постановку руки при малюванні та письмі.