22 червня учні Полтавської гімназії № 21 висадили соняхи на шкільному подвір’ї. Насіння майбутніх квітів отримали від амбасадорки Фонду родини Богдана Гаврилишина в Полтавській області – Юлії Городчаніної, яка передала таким чином нам естафету «Марафону відповідальності».
«Марафон відповідальності» – щорічна  ініціатива Фонду родини Богдана Гаврилишина, яка спонукає до відповідальної поведінки. Символом акції є соняшник сорту "Богдан Гаврилишин", який був виведений спеціально до 90-річчя всесвітньо відомого українця. В рамках ініціативи в різних куточках нашої держави висаджують соняхи, обирають один із пунктів Декларації відповідальності людини і протягом 100 наступних днів (а саме стільки треба для росту й дозрівання плодів) роблять частиною свого життя нові звички. А ще – діляться своїми історіями в соцмережах, адже одне зернятко соняха проростає у красиву квітку і дає сотні плодів – так і розповіді про прояв турботи щодо себе, своєї сім’ї, друзів, довкілля, країни чи світу надихне сотні інших сердець до відповідальних дій.

Полтавська гімназія № 21 обирає пункт 3 з «Декларації» – «Вчися, розвивай свої таланти, здібності, навички протягом усього життя, щоб бути корисною частиною суспільства». Саме тому новий квітник на шкільному подвір’ї – це перший крок в процесі реалізації STEAM-проєкту «Я досліджую світ та шкільне подвір’я». Цю ініціативу започаткували старшокласники для учнів початкової школи, що навчаються за програмою НУШ. Відтепер на території гімназії з’являтимуться нові квітники та ділянки, які доглядатимуть діти разом з наставниками-старшокласниками. Вирощуючи нові рослини, підростаюче покоління досліджуватиме навколишнє середовище та отримає ще один куточок для занять на свіжому повітрі.