Цьогоріч учні 8-А класу Полтавської гімназії № 21, долучилися до проведення в Україні Всесвітнього Дня Гідності 2020.
Усесвітній День Гідності – це міжнародний день гідності, що проводиться щороку в усьому світі восени. Україна вже вшосте приєднується до цього глобального руху і наш заклад продовжує виховувати гідних громадян через атракції, які пропонують провести для учнів.
Під час участі у такому заході діти мали змогу робити багато цікавих речей.
Діти дискутувати і обговорювати актуальні питання пов’язані з цим поняттям, слухати думки видатних людей, переглядаючи відеоролики з ними. Усі вони говорили про «гідність» у простих речах, довкола нас, про кроки, які варто робити молоді, щоб відчувати себе гідною людиною.

Оскільки цьогоріч День Гідності проводився у досить незвичному форматі – онлайн, то учасники обговорили питання гідність під час карантинних обмежень, переглянули і проаналізували документальний фільм «Кокон».
Діти  мали змогу створити арт-поняття «Гідність» використовуючи хмару слів та можливості онлайн сервісів. З допомогою метафоричних фото та соціальних мереж поділилися, що для них гідність.
Учасників захопив справжній вир різних видів діяльності: це і онлайн гра «Непідкупність», і творчі долоньки «Тримай 5, гідна людино» і онлайн листи у майбутнє самим собі та ще багато чого цікавого. Діти познайомилися з історіями про досягнення жінок, від Представництва в Україні Фонду імені Гайнріха Бьолля. А також, говорили про фемінітиви і як їх використовувати сьогодні.   
Крім того, учні мали змогу слідкувати за роботою інших шкіл долучившись до групи Усесвітнього Дня Гідності, Global Digniti Day в Україні, у соціальних мережах та викладати свої знімки з відповідними гештегами – #gdignity, #gdignityUkraine.
Загалом діти мали насичений і проведений з користю час. А Ви долучалися до таких заходів?