Robosweet: знайти, захопити, розвинути

Одним з найбільш перспективних напрямків на ринку праці в найближчому майбутньому є робототехніка. Чому? Та тому що протягом наступних 15-20 років світ заполонять безліч нових професій, в основі яких і будуть знання робототехнічної- та ІТ-областей.
Починати освоювати ази робототехніки найкраще в ранньому віці, але це не означає, що дорослій людині шлях до неї закритий. Справа в тому, що дитина швидше засвоює нові навички, у неї немає турбот, які могли б перешкодити займатися улюбленим хобі, на відміну від дорослого. Крім того, робототехніка для дітей спрямована на вивчення конкретного предмета, в той час як професійна займається вирішенням складних завдань.
От учні 4-х класів нашої гімназії і перевіряли чи складно було б їм опанувати роботехнічні знання. Адже до дітей на гостину завітала пересувна лабораторія Полтавського міського міжшкільного русерсного центру в рамках місячника “Robosweet: знайти, захопити, розвинути”. Учні на уроці природознавства змогли поринути у підводний світ Великого Бар’єрного рифу, відшукати черепашок і скатів, а потім закріпити свої знання у тестовому форматі з допомогою маленького друга «пандочки», робота Makeblock mTiny. Учні з цікавістю виконували завдання і з захопленням пізнавали нове. За такий змістовний захід вдячні нашим гостям - методистами МРЦ. Чекатимемо вас знову!