Ввімкніть весну

Весна – пора пртиріч. З одного боку, закінчується довга морозна зима. Сонце встає раніше, і все частіше можна побачити яскраве голубе небо, а не сірість хмар. Повітря стає свіжим та вологим. Життя просякнуте передчуттям тепла та зелені.
З іншого боку, мі відчуваємо слабкість та втому. Сили закінчуються. Зростає роздратованість та сонливість. Думок мало, працювати важко. Хочеться поменше рухатися, у ліжку валятися, кіно дивитися, їсти морозиво.
Що ж робити? Як уникнути весняної депресії?

Навесні нашому тлінному тільцю дуже потрібна турбота.
Почнемо з очевидного. Істина стара: в здоровому тілі – здоровий дух.
Сон 8 годин на добу і більш. І не кажіть, будь ласка, що вам ніколи. Хіба у вас є час нудьгувати, якщо вичавите з свого тіла останні соки?

Прогулянки на свіжому повітрі за годинку в день. Гуляйте, вдихайте на повні груди солодкий весняне повітря. Підставляти обличчя сонцю. Отримуйте задоволення. І під ноги дивіться тільки для того, щоб не спіткнутися. Тому гордо тримаємо голову, погляд спрямований вперед або в небо :).

Здорове харчування і вітаміни. Більше зелені і легкої їжі. Можна попити аптечні вітамінки, якщо ви в них вірите.

Бережіть себе. Ранньою весною людському організму властиво швидко втомлюватися. Будьте добрі та уважні до себе. Якщо втомилися, дозвольте собі відпочивати. Всі способи розслаблення діють: тепла ванна, читання книг, задушевні розмови з друзями. Можна загорнутися в ковдру, взяти кухоль гарячого шоколаду і включити улюблений фільм.

Помічайте весну!

Одягайтеся по погоді. Після зимових холодів багато людей по інерції до травня місяця ходять в теплому одязі. Порадуйте себе, одягніться легше. 0, -1С – відмінний привід надіти демісезонне пальто або куртку, змінити взуття. Ви здивуєтеся, яке приносить полегшення можливість зняти зимові обладунки :).

Впустіть весну в будинок. Поставте вдома у воду гілочки верби або тополі. Нехай у вас на очах набухають бруньки, листочки розпускаються раніше, ніж на вулиці. Дуже радують живі квіти, вони, як вісник літа, додають радості.

«Прокидаємося» разом з весною. Як не крути, а люди – це такі розумні тварини. Природні ритми мають на нас величезний вплив. Весна – час пробудження та цвітіння! Навіть ведмеді прокидаються. А люди чим гірше? Пропоную прокинутися від зимової сплячки і почати нове життя з найближчого понеділка :).

Створюйте нові ідеї
Запитайте себе, що мені важливо зробити нового, цікавого в роботі, у відносинах, в житті взагалі? Намагайтеся, щоб відповіді виходили за межі матеріального забезпечення. Квартири, машини – це все зрозуміло. А чого хочете саме ви, як особистість?

Проявіть творчість. Заведіть спеціальний блокнот і записуйте туди навіть маревні й банальні, на перший погляд, ідеї. Обдумуйте їх, дивіться, як їх можна використовувати, перетворюйте в цілі.

Складіть список бажань, мрій та цілей. Чого ви давно хочете, але ніяк не приступите до реалізації? Зараз саме час почати.
Складіть список, заповітних і не дуже бажань. Розділіть його на три розділи. Маленькі бажання, які можна реалізувати легко і швидко прямо зараз. Середні – бажання, для втілення яких потрібно більше часу. І великі, можна сказати, заповітні бажання і цілі – це багатоходівки. Почепіть список на холодильник, щоб завжди був перед очима. Кожен день реалізуйте хоча б одне маленьке бажання і робіть кроки до втілення середніх і великих. Від цих дій отримуйте задоволення. Приплив життєвих сил гарантований.

З весною Вас, з черговим Початком! Ура!