Вітрила знань!

Ми пишемо про складне - доступно,
про відоме - цікаво,
про незвичне - захопливо!

    Невід’ємним атрибутом шкільного життя Полтавської гімназії № 21 є шкільна газета «Вітрила знань. Ідея створення газети зародилася у 2009 році, і випускалася вона у вигляді стінної газети. Редактором стіннівки були учениці 9-Б класу – Крайник Каріна та Агаєва Дар’я, які під керівництвом заступника директора з виховної роботи, Агаєвої Н.В., випускали різноманітні статті, фотоколажі з місця подій. Через рік було вирішено створити повноцінне видання газети «Вітрила знань». Ідея створення її саме в такому вигляді належала тоді заступнику директора з науково-методичної роботи, а нині директору гімназії – Тараненко Н.І., учителю української мови та літератури, Печерій М.Д. та педагогу-організатору, Пасько С.Г., які зуміли організувати і зацікавити учнів школи до роботи над газетою.      Перші номери були не так якісно оформлені, але то була справа часу та техніки. Із кожним номером шпальта газети удосконалювалися, юні газетярі експериментували з рубриками. Поступово «Вітрила знань» міцно ввійшли в шкільне життя.  Сьогодні видання газети відображають найбільш яскраві події нашої гімназії, зустрічі з цікавими людьми, інтерв’ю з ветеранами війни, дитячі замітки.
    Від початку існування газети версткою та дизайном газети займається лаборант кабінету новітніх інформаційних технологій, Посмітна К.І. Вона приймає активну участь у створенні газети і є досвідченим наставником, який володіє сучасними офісними програмами.
    На даний момент обов’язки головного редактора виконує педагог-організатор, Пасько С.Г., заступником головного редактора є Посмітна К.І.
    До редколегії газети входять учні 9-11-х класів, а незмінним головою редколегії є шкільний лідер – Мізин Альона.
    Висвітлення новин відбувається за допомогою постійних рубрик «Як це було», «Ми не шукаємо таланти – вони поряд», «Спорт і здоров’я», «Корисні поради» та змінних – «Відкритий лист», «Великі імена», «Проба пера» та інші. Найбільш популярними серед учнів є рубрики «Вустами школярів», Фоторепортаж з місця подій».
   При оформленні газети використовується логотип гімназії, який символізує знання, творчість, успіх.
    У перспективі планується підвищення якості випусків за рахунок насиченості матеріалами, урізноманітнення рубрик.
    «Вітрила знань» – це не просто газета, це вчителі, учні, батьки, вихователі, школа…«Вітрила знань» – це не лише статті, фоторепортажі, конкурси, події, «Вітрила знань» – це наші душі, наш час, наша праця, наші долі, наш світ, це своєрідний літопис гімназії.


На нас дивиться наше майбутнє! Зробимо його кращим!