Полтавська гімназія № 21 з 2008 р. співпрацює з представництвом міжнародної компанії «Sсhlumberger» (Шлюмберже) за програмою SEED. SEED – це міжнародна некомерційна освітня програма, розрахована на учнів віком від 10 до 18 років. Об’єднує вчених, викладачів і учнів на прикладних семінарах по використанню найціннішого ресурсу в світі – води. SEED дає можливість дітям приймати участь в економічних і соціальних проектах шляхом отримання нових знань і технологій. Методологія SEED: «Навчання в процесі діяльності»
Полтавська гімназія № 21 – перший навчальний заклад в Україні, що співпрацює з фірмою «Sсhlumberger» в даному напрямку.
 

 Як результат – 17.03.2010 р. отримання гранта – лабораторії новітніх інформаційних технологій. Для обладнання та введення в експлуатацію якої компанією «Шлюмберже» залучено кошти у розмірі 311 тис. 856 грн. (ремонт комп’ютерного класу; придбання меблів; комп’ютерів (16 штук) та оргтехніки; підключення до мережі Іnternet).

     

Переваги 

Для дітей: 

  • Програма SEED (питання використання, збереження води) дає можливість дітям брати участь в економічних і соціальних проектах шляхом отримання нових знань і технологій (проекти учнів були розміщені на сайті компанії «Шлюмберже») 

Мета: зацікавити дітей питанням науки і освіти, творчо використовувати свої знання 

Основа: практичні заняття і участь у проектах

  • Можливість працювати в Інтернеті у рамках діяльності МАН
  • Перемога в національних і участь у міжнародних творчих конкурсах малюнків («Наука» і «Природа») (учні 7, 10, 11 класів) 

Для вчителів:  

Практичні заняття, тренінги, доступ до інформації, можливість застосовувати новітні технології у навчально-виховному процесі.