«DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу» у гімназії

У 2019-2020 навчальному році Полтавська гімназія № 21 долучилася до національного місяця протидії булінгу. У рамках цього місяця, який стартував 16 жовтня, було реалізовано низку заходів для вчителів, учнів та їх батьків.
Так, пройшовши відбір шкіл-учасниць у пілотному проєкті «DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу», ми стали одним із 200 навчальних закладів, які отримали доступ до завантаження методичних матеріалів для проведення тематичних уроків, організації перегляду та обговорення документальних фільмів та спілкування з батьками. Цей проєкт реалізовується в рамках Всеукраїнської Кампанії проти кібербулінгу, ініційованою Правозахисним департаментом Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA за підтримки Міністерства освіти та науки України. Його мета – запобігання булінгу та кібербулінгу в дитячому середовищі.

Участь у проєкті взяли учні 5-9 класів, які переглянули документальні стрічки «Джованні та балет на воді» (5-А, 5-В та 7-Б класи) і «Булер» (8-А, 8-Б та 9-Б класи). Це дозволило дітям дізнатися більше про форми, прояви, причини та наслідки булінгу, сформувати нетерпиме ставлення до насильницьких моделей поведінки і усвідомити це явище як приниження гідності людини. Результатом спільної взаємодії стало виготовлення малюнків на тему «STOP bullying» і створення інформаційної виставки для відвідувачів гімназії.