Моє майбутнє в Україні

24 грудня 2019 року учні 11 класу Полтавської гімназії №21 взяли участь у національному уроці «Моє майбутнє в Україні», який проводився для учнів 9-11 класів. Метою даного заходу було: сформувати в дітей відповідальне ставлення до вибору професії, сприяти усвідомленню ними власних  інтересів до професійної діяльності.
У ході заняття школярі склали свій власний список професій, яких тільки знали. Виконали аналіз отриманих результатів та оцінили їх актуальність у майбутньому.

Особливий інтерес викликало завдання створення колажу «Професія зараз VS Професія через 7 років». Де учні створювали фахівця або фахівчиню в образі героя чи героїні, які успішні у своїй професії зараз і через 7 років.
Цікаво, що команди вважають найбільш актуальними через 7 років професії: еколога, психолога та навіть астролога.
Наприкінці заходу діти познайомилися з принципами написання мотиваційних есе та вирішили прийняти участь у Всеукраїнському конкурсі «Моя кар’єра в Україні», який проводять платформа Кар’єрний хаб і Банк ПУМБ – вони вже четвертий рік поспіль.
В ході заняття діти змогли  наблизитись до професії своєї мрії. Адже, завсім скоро у їх житті настане момент, коли буде потрібно обрати свою майбутню професію та заклад освіти. А ми живемо в час, коли нові та цікаві професії з’являються з неймовірною швидкістю. Тож, учні повністю поринули у захопливий світ професій, а дехто навіть задумався про створення своєї власної.