З 24.02.2020 – 28.02.2020 в Полтавській гімназії № 21 проведений тиждень математики, фізики та інформаційних технологій.
Стартував тиждень першістю школи з шахів та шашок. В змаганнях взяли участь учні 5-11 класів та вчителі. Тільки знаючи математику, вміючи логічно мислити, передбачати на крок вперед, можна одержувати перемогу в цих змаганнях. Абсолютними переможцями стали вчителі – Гаврись М.Д., Жадан Л.М. та учні –Леонов Ігор (5-В клас), Литвиненко Вероніка (9-Б клас), Тімченко В’ячеслав та Маслівець Георгій (10-Б клас).
У цей же день учитель математики, Бендес Н.О. провела з учнями 6-Б класу гру «Математичний лабіринт». Клас був розділений на 5 груп, кожна з яких проходила свій шлях. Розв’язуючи цікаві завдання, всі діти активно брали участь у роботі своєї групи. Одержала перемогу команда «Живчики».
25.02 на першому поверсі гімназії оформлена виставка газет, де діти знаходили багато нової та цікавої інформації з математики.
Проведення тижня математики співпало з масляною неділею, тож учні 5-Б разом з учителем математики, Пиндрик І.П. вирішили об’єднати ці чудові події. «Математична масляна» викликала море емоцій від цікавих математичних конкурсів, шарад та естафет.

У цей же день вчитель інформатики, Бардаченко Р.А. провів з учнями 6-Б класу конкурс «Золотий біг». Під час заходу, діти проявили високу інформаційну обізнаність, та інформаційну культуру.  
26.02 на уроці фізики в 10-Б класі, опрацьовуючи тему «Газові закони», учитель, Касяненко М.М. повідомив учням багато нових, цікавих фактів, які зустрічаються в повсякденному житті. Розкрив практичне застосування даної теми.
А учні 11-А класу разом із  учителем математики, Гевленко А.С. відправилися «У пошуки математичних скарбів» під час проведення веб-квесту.
27.02 7-Б і 7-В класи з Кокарєвою Г.П. і Янушкевич Н.Г. провели інтелектуально-розвивальну гру «Хто зверху?». Команда хлопців змагалася з командою дівчат. Цікаві конкурси «Відгадай хто я», бліц-конкурс, «Відгадай мелодію», «Вірю не вірю» принесли цілковиту перемогу дівчатам.
Подорож в цікаву математику здійснили 5-В клас з учителем математики, Янушкевич Н.Г. Принцеса Несміяна, король, міністр, ерудити провели цікаві розваги, конкурси і вибрали найсильніших математиків класу: Орлова Артема, Вісич Анастасію.
28.02 у день завершення тижня математики учні 9-Б класу з учителем математики, Кокарєвою Г.П. відкривали математичні таланти серед дітей початкових класів. Математичні фокуси, вікторини, оригамі, вірші, загадки викликали в дітей великий інтерес і заохотили їх до подальшого вивчення математики.  
Учні 10-Б класу фінішували тиждень математичним квестом «7 чудес світу». Три команди змагалися між собою знаннями з математики, розв’язували цікаві ребуси, згадували відомих вчених, тільки отримавши правильний результат учні мали змогу віднайти ключі скарбу, які були заховані на території нашої гімназії. «Сьогодні ти можеш на уроці заснути і тобі присниться твоя мрія, а можеш повчитися і в майбутньому твоя мрія стане реальністю» – такий девіз одержали діти зібравши всі ключі з конвертами.