Весняний методичний марафон-2020

Виживає не сильніший і не розумніший, а той, хто найкраще реагує на зміни, що відбуваються (Гордон Драйден)

2 березня у Полтавській гімназії №21 розпочався «Весняний методичний марафон-2020». Його учасниками, після попередньої реєстрації, стали 27 педагогів, які готові до змін та хочуть опанувати нові інструменти роботи з дітьми.
Тривалість навчання – 42 робочих дні (як і у справжньому марафоні – 42 км), які умовно поділені на 9 тематичних тижнів.
«Особисто для мене – це нове випробування. Це як участь в конкурсі чи проєкті: не знаю, що вийде в фіналі, але треба зробити все можливе, щоб все вийшло. Мотивація така: ми не претендуємо на перше місце, але в трійку потрапити здатні», – ділиться враженнями від першого тижня одна з учасниць марафону, Світлана Григорівна Пасько. «Хоча у мене й мало часу на виконання усіх завдань, я все ж намагаюся не сходити з дистанції», – додає вчитель фізичної культури Максим Миколайович Багайдін.
Перше коло марафону – тиждень гри. Під час нього учасники працювали за принципом «на уроці, на перерві, вдома». Опрацьовували теорію, застосовували її на практиці, пробували проявити себе у різних амплуа.

«Ось, ніби кадри у фільмі, з’являються епізоди пройденого І етапу; це знаєте, як класна робота й домашнє завдання. Гадаю, ми всі успішно стартували. Деколи ставали дітьми, інколи, ніби дивися на все збоку. Емоцій і вражень – безліч», – коментує свої успіхи Майя Дмитрівна Гаврись.
А ще одна учасниця, Марина Сергіївна Ващенко, додає: «Протягом цього тижня вдалося багато зробити, дізнатися, отримати задоволення і відпочити під час перегляду запропонованих кінострічок, обмінятися враженнями з колегами, порадитися, нарешті обрати книгу для прочитання (бо все не було часу), відчути себе дитиною, граючи в різні ігри на роботі, вдома і сказати собі: «Я змогла!!!Я зробила!!!А це класно!».
Марафон триває і ми відправляємося у наступний тиждень за новими здобутками:)