Учні Полтавської гімназії № 21

вчилися протидіяти домашньому насильству

20 лютого 2018 року учні Полтавської гімназії № 21 дізналися як протидіяти домашньому насильству. В рамках реалізації загальнонаціонального проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» працівниками Першого полтавського місцевого центру з надання БВПД та патрульної поліції Полтавської області було проведено спільний правопросвітницький захід на тему «Протидія домашньому насильству» для учнів вищезазначеного навчального закладу.

Спеціаліст місцевого центру Владислав Шамайда розпочав лекцію на тему «Запобігання та протидія домашньому насильству» словами: «Кожного дня ваші однолітки, друзі чи просто знайомі стають свідками домашнього насильства. Але, нажаль, не всі знають, як правильно діяти в такій ситуації». Учням було роз’яснено поняття домашнього насильства, його форми. Також було вказано до яких установ та організацій потрібно звертатися потерпілим від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Повідомлено було також про відповідальність за дане правопорушення.
Представник правоохоронних органів Аліна Кондратенко розповіла учням про діяльність патрульної поліції  щодо припинення та профілактики випадків домашнього насильства під час несення служби працівниками патрульної поліції Полтавської області. Також інспектор поліції навела приклади найбільш поширених форм домашнього насильства – фізичного та психологічного.
Під час спілкування учні мали можливість розповісти про власне бачення даної проблеми та про випадки в їхньому житті, коли вони спостерігали вчинення таких діянь.
По закінченню заходу фахівцем системи безоплатної правової допомоги було розповсюджено інформаційні матеріали щодо загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та повідомлено учнів, де можна отримати безоплатну правову допомогу.

 

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.