«Кожна дитина талановита»

Робота була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку учнів.
Розпочався тиждень організаційною лінійкою, на якій учні познайомилися з планом проведення тижня та були налаштовані на творчий підхід до отриманих завдань та активну участь у всіх запланованих заходах.

Першими розпочали показувати свою майстерність учні 4-х класів. Олянич Влада (учениця 4-А кл.) продемонструвала свої уміння в малюванні. Відкрилась персональна виставка найкращих малюнків.

Година спілкування «Моє хобі» дала можливість учням розповісти про свої захоплення та продемонструвати їх різноманітність, а деякі учні – показали свої досягнення.

  

Наступного дня у 1 класах відбулося свято «Птахи – наші друзі». Діти розповідали вірші, відгадували загадки, грали в ігри. Першокласники уявляли себе птахами і від їх імені просили людей берегти природу. Було організовано виставку «Весняна витинанка»

В рамках Тижня працював мистецький арсенал серед 3-х класів. Тема виставки «Творча сім’я». Жоден відвідувач не залишився байдужим до різнобарв’я, неординарності та краси самобутніх творів мистецтва. Адже всі вироби були оригінальними та неповторними. Найважливішим було те, що вони виготовлені родинами. А спільна творчість дітей і батьків формує хороші, довірливі стосунки між ними. Позитивно впливає на розвиток дітей і привчає їх співпрацювати, розкриває творчий потенціал, згуртовує та об'єднує сім'ї та багаточисельну шкільну родину. Щира подяка і дітям, і батькам за активну життєву позицію!

Учні 2-А, 2-Б класів гімназії провели виховну годину «Пташечко, привіт». Школярі багато дізналися цікавого про птахів, читали вірші, співали пісні, розгадували загадки, виконували цікаві завдання. Діти розширили свої знання про птахів, їх цінність у житті людини, вчилися дбайливому ставленню до рідної природи.

З нагоди перших весняних днів учні 3-х класів провели святковий майстер-клас з виготовлення паперових квітів, якими привітали один одного і створили гарний настрій. Виявилось чимало охочих випробувати свої творчі здібності. Дівчата та хлопці із зацікавленістю та особливим захопленням виготовляли власними руками за допомогою ножиць авторські прикраси – маленьке диво з паперу та декору.
Майстер-клас вдався на славу! Незважаючи на зимову погоду, з гарним настроєм всі учасники свята намагались розкрити свої здібності. Ніщо так не надихає творити красу і не викликає на обличчях щирі посмішки як весняний настрій!

Весело пройшов останній день тижня початкових класів.
Під час великої перерви було проведено флешмоб «Музичні руханки». Маленькі гімназисти 3-х класів задали настрій, показуючи ритмічні рухи під веселу запальну музику, учням початкової школи.
Третьокласники організовано провели веселі, добрі, рухливі, емоційні фізкультхвилинки для всіх бажаючих: і школярів, і вчителів. Почувши звуки музики, діти вибігали зі своїх класних кімнат, а їхні вчителі з захопленням та посмішкою дивилися, як малеча залюбки танцюють і при цьому посміхаються,  даруючи щирі емоції один одному  на весь день.
«Руханка» – добра і корисна справа, діти «перезавантажуються» після шкільних уроків. Рухливий танок ство¬рює позитивну психологічну атмосферу, бо об’єднує всіх в одну велику дружню шкільну родину, перетворює навчання в задоволення.

Тиждень початкових класів закінчився, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися.