Мовкне тиша, бо теж в скорботі:
На портретах же – кращий цвіт
(Не відклали війну на потім,
Рятували і нас, і світ).
Ганна Верес (Демиденко)


Нарешті настав цей день! 22 березня 2018 року – новий день народження шкільного військово-історичного музею Полтавської гімназії № 21.

Далекого 1986 року у школі було відкрито музей Зведеного полку Полтавського тракторного училища за ініціативи ветерана війни, Ульянченка Андрія Михайловича. Були зібрані сотні експонатів. Та час іде. Історія не стоїть на місці. З’явилися нові герої. Ми не змогли пройти повз події в Україні останніх років. Сьогоднішній музей – це не тільки спогади про ІІ світову війну, це вже і нові історії , нові експонати, пов’язані з проведенням АТО.
Перша екскурсія була присвячена нашим захисникам, солдатам Зведеного полку Полтавського тракторного училища, які, як і сьогоднішні наші герої, молодими і недосвідченими встали на захист рідної землі. Честь першими відвідати оновлений музей випала однокласникам наших екскурсоводів, учням 7-Б класу.
Вітаємо з дебютом юних екскурсоводів – Ніколаєнко Єлизавету, Ніколаєнко Анастасію, Попова Андрія та їх керівника, педагога-організатора Пасько С.Г.