У період з 02.04.2018 по 06.04.2018 у Полтавській гімназії Тиждень книги.
02.04.2018 для учнів 4-х класів організована вікторина «Сторінками чарівних казок». Діти випробували власні сили у знанні казок та казкових героїв. Після заходи учні завітали до бібліотеки і обрали нові книги.
З учнями 3-В класу проведений майстер-клас з виготовлення книжкових закладок «У книжковім дивосвіті виростають творчі діти». В кінці заняття у кожного учня з’явилися закладки  для підручників виготовленні власними руками.  03.04.2018 з метою популяризації бібліотеки та читання книг був організований флешмоб «Хвилинка на читання». Цей захід викликав захоплення у дітей.


Для учнів 1-х класів цього дня проведений бібліотечний урок «Віртуальна подорож бібліотеками світу» та екскурсія до шкільної бібліотеки.


04.04.2018 завідуючою бібліотекою була організована зустріч учнів 4-х класів з письменницею Тетяною Рубан та презентація її книги «Героям Слава». Наприкінці зустрічі діти зробили селфі з автором.


Для другокласників проведений майстер-клас «Розмальовка казкових героїв». Діти впізнали казкових героїв, розповіли про своїх улюблених та розмалювали їх.