День фінансової обізнаності

Всі ми дійсно любим гроші
Вони милі і хороші
Не буває їх багацько
Та й зникають щось зненацька.
Номінали в нас є різні
Вигляди у них капризні
Розмальовані і гарні
а втримать їх, то зусилля марні.


В рамках вивчення теми «Відсоткові розрахунки» в учнів 9-Б класу Полтавської гімназії № 21 пройшов урок «Фінансової обізнаності».

Економіка, фінанси, облік, податки – для багатьох це складні й малознайомі поняття, які потрібно вивчати багато років. З іншого боку, фінансова грамотність – це засіб контролювати особисті доходи і витрати, здатність вигідно розпоряджатися грошима і виходити на новий рівень матеріального благополуччя. Успіху досягає той, хто осягнув мистецтво не тільки заробляти, але планувати свої витрати і вкладення. Цьому цілком можна навчитися за кілька місяців і застосовувати потім все життя.
Тож учні мали змогу повністю поринути у це поняття. Діти готували проекти про валюту однієї з країн Євросоюзу. А також мали змогу почути про цікаві факти з «життя» нашої української гривні, здійснити віртуальну екскурсію «Музеєм грошей» (м.Київ) та послухати навіть гімн приурочений нашій валюті
Успішне населення – запорука добробуту країни. Азбука фінансів потрібна всім, держава тільки виграє, якщо людина навчиться правильно розподіляти свої фінанси і використовувати всі можливості для досягнення успіху.