Подорожі, що захоплюють


Нещодавно минули травневі свята, а для учнів 9-Б класу це черговий привід відправитися у мандри. Цього разу ми підкорювали перлину на березі Чорного моря – Одесу. Щось ностальгійне є у цій Одесі, по-південному чуттєве. День минув дуже швидко та він був сповнений емоцій. За невеличкий уікенд ми встигли багато! Спочатку нас вражав своєю помпезністю славнозвісний «Пассаж», потім прогулюючись колоритними вуличками Одеси-мами ми натрапили на пам’ятник нашій землячці Вірі Холодній, де мали змогу поговорити про досить коротке, але яскраве життя королеви німого кіно. Далі зазирнули у саму душу міста – на Дерибасівську вулицю. Правду ж кажуть: не прогулявся Дерибасівською – не бачив Одеси. Це наче тебе перенесли в інший вимір, де ти можеш заплющити очі, а твій ніс зловить приємні нотки яскравих пахощів квітуючих дерев, а у вухо потрапить легка мелодія якогось романсу, і ти не хочеш розплющувати очі, бо тебе лоскоче промінням тепле сонечко.

Не змогли ми не завітати і до чудернацьких місць: музею воскових фігур «У баби Уті» та «Музею контрабанди». Ви там ще не були? То вам саме туди)
Одеса не тільки місто гумору, вона багата на унікальні пам’ятки архітектури. Потьомкінські сходи, пам’ятник засновникам Одеси, пам’ятник Дюку де Рішильє, театр опери та балету, морський вокзал – це далеко не весь перелік тих місць до яких вдалося зазирнути. Звісно завітавши до «Чорноморської перлини» ми не змогли втриматися від морської прогулянки. І тільки коли ти пливеш морем, а твоїм волоссям грається легенький вітерець позаду лишається все, хочеться думати лише про майбутнє, а особливо про літо! Влітку Одесою прогулюються тисячі туристів, яких приваблюють не тільки краєвиди, а ще й розкішні пляжі. До речі ми теж встигли помочити ніжки у вже зовсім теплих водах Чорного моря.
І лише ввечері, приємно стомлені від емоцій, діти ділилися своїми враженнями від побаченого. Висновок був один: Одеса – це справжня перлина біля моря, яку словами неможливо було описати. Поїзд потроху гомонів по маршруту, а в наших купе, здавалося, ще чутно було шум і запах моря…