STOP BULLYING! Safe school zone!


Саме під таким гаслом 25 вересня в учнів 10-А класу пройшло тренінгове заняття з протидії булінгу.
Діти розбиралися з самим цим, досить складним поняттям. Працювали у групах і парах. Вчилися розрізняти дружнє піддражнювання і булінг. Провели багато цікавих вправ, таких як: «Люди-яблука», «Я подолаю булінг!», «Камінь-Ножиці-Папір», «Рука допомоги». Під час вправи «Люди-яблука»,  діти спочатку виявляли негативні емоції до яблук, а потім, з допомогою певних метафор, з’ясовували, що булінгу може зазнати будь хто з нас, хоча ніхто на це не заслуговує.
Також, за цей час учні встигли виготовити символічну руку допомоги, жертвам булінгу, яких бачили у відео-сюжетах чи реальному житті. Кожна кольорова долонька, містила в собі меседж з порадами, що треба робити в тій чи іншій ситуації.
Також, діти познайомили з сайтом дитячого фонду «UNICEF.Україна»  та з телефонами гарячих ліній, куди вони у разі потреби можуть звернутися.
А завершилося тренування на позитивній ноті. Було б набагато ліпше, якби люди замість булінгу робили щось добре один для одного, тож керуючись цим правилом діти обмінялися символічними значками з написами, що піднімають настрій.