Я міг би провести все життя, гуляючи кожен день по новому місту

Білл Брайсон


Зовсім нещодавно скінчилася чудова пора осінніх канікул, а у нас не обійшлося без подорожей. Ми відвідали місто мрії... місто, де вулички пахнуть кавою... місто, де є безліч історичних пам’яток... місто, де живе любов ... місто – Львів.
Учні 10-А класу Полтавської гімназії № 21 знову побували в куточку Європи в Україні. В місці, що виплекане історією нашої землі, огорнене переказами та легендами та наповнене ароматами кави і шоколаду. Гостинність жителів, вишуканість будівель та вуличок, незабутня атмосфера національного духу – цього всього не треба тут шукати. Бо це все – і є Львів.

Провівши декілька незабутніх днів у цьому місті, діти змогли помилуватися великою кількістю визначних місць, пам’яток, музеїв. Навіть здійснили подорож по так званому «Золотому кільцю Львівщини». Відвідали три окраси Львівської області: Олеський замок, Підгорецький палац та Золочівський замок. Змогли збагатитися духовно і культурно відвідавши символ українського Львова – Собор Святого Юра.
Учні поринули у епоху вишуканих прийомів у Будинку вчених колишньому
Національному (аристократичному, шляхетському, дворянському, графському, народному) казино (до 1939), збудованому фірмою «Фельнер і Гельмер» у 1897-1898 роках за проектом віденських архітекторів Фердинанда Фельнера і Германа Гельмера авторів проекту Одеського оперного театру.
Побачили, почули і помилувалися течією підземної річки Полтва, що тече під містом Лева. Побували у різнопланових музеях, навіть відкрили для себе музей ідей. Підкорили декілька дахів з яких відкриваються чарівні види на місто, підкорили Львівську ратушу та на повні груди вдихнули повітря у якому витають переливи чистої, дзвінкої української мови, що лунають за чашечкою смачної кави. Загалом всі отримали величезну кількість різнобарвних вражень. Та по-іншому і бути не могло, адже місто Лева так і дихає історією та красою. Саме у Львові відчуваєш себе в Україні, і саме там відчуваєш, що Україна – незвичайна!..