Мандруємо вдома


Решетилівка. Наче ось тут близько, недалеко від Полтави, здавалось що може бути цікавого в звичайнісінькому районному центрі на Полтавщині, де наче вже все бачив і знаєш…Але ж ні, коли починаєш цікавитись, перед тобою відкривається все багатство та різномаїття української майстерності.
2 листопада учителі початкових класів – Єрмоленко Н.П. та Федорченко І.В. за програмою предмету «Мій рідний край – моя Полтава» для своїх непосидючих вихованців організували поїздку в смт. Решетилівка, яка на весь світ славиться своїм килимарством, живописом та ткацькою справою. Почалась екскурсія в Решетилівському художньому професійному ліцеї. В цьому закладі навчаються майбутні вишивальниці, килимарниці, кравчині, закрійники та живописці. Теплим прийомом на порозі ліцею нас зустріла екскурсовод, яка ознайомила нас з історією ткацтва і вишивки Решетилівського краю від найдавніших часів до сучасності. Відвідали музейну залу ліцею. Безліч цікавих та унікальних речей було продемонстровано, серед яких ляльки-мотанки, писанки, роботи з квілінгу, вишивані сукні, рушники та сорочки також сподобались пейзажні живописні картини. Окрасою музею є килим лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, заслуженого майстра народної творчості – Бабенко Надії Нестерівни. Дітям та дорослим навіть видалась можливість спостерігати як майстрині на ткацькому станку створюють новий шедевр та спробувати власноруч попрацювати з ниточкою.
Далі, екскурсія продовжилась у Решетилівській майстерні художніх промислів. Там ми змогли побачити велике розмаїття гобеленів – це наче справжні картини з ниточок,  вишитих українських сорочок ручної та машинної вишивки.
Особливі емоції у дітей викликав кінно-спортивний клуб «Імпульс» (с.Супрунівка).  Спочатку дізналися про походження, різновиди коней, познайомились з особливостями їх життя у стайні. Бажаючі мали можливість власноруч їх погодувати гостинцями, що привезли з собою.
Море позитивних вражень і прекрасний настрій залишились надовго в серці кожного учасника подорожі!