День Гідності

Цьогоріч учні 10-А класу Полтавської гімназії № 21 долучилися до проведення в Україні Всесвітнього Дня Гідності 2018 – наймасштабнішого у Європі!
Усесвітній День Гідності – це захід, що об’єднує всіх, хто поділяють і підтримують ідею Гідності, тому він може бути організованим у закладах освіти чи інших організаціях різних типів і форм власності.
 

У 2018 році Усесвітній День Гідності проводився в Україні вже вчетверте і відбувався протягом символічного проміжку чаcу – з 21 листопада (День Гідності та Свободи України) до 9 грудня (Міжнародний день боротьби з корупцією).
Під час участі у такому заході діти мали змогу робити багато цікавих речей: дискутувати і обговорювати актуальні питання пов’язані з цим поняттям, слухати думки видатних людей, переглядаючи відеоролики з ними. До учнів з екранів звернулися: міністр освіти Лілія Гриневич, телеведуча 1+1 Наталія Мосейчук, Уповноважений Президента з прав дитини – Микола Кулеба та навіть Далай Лама. Усі вони говорили про «гідність» у простих речах, довкола нас, про кроки, які варто робити молоді, щоб відчувати себе гідною людиною.
Діти мали змогу слідкувати за роботою інших шкіл долучившись до групи Усесвітнього Дня Гідності, Global Digniti Day в Україні, у соціальних мережах та викладати свої знімки з відповідними хештегами – #gdignity, #gdignityUkraine.
За період проведення цієї події учні навіть встигли написати листа собі у майбутнє, ознайомитися з основними принципами гідності та ще багато чого іншого.
Основні принципи гідності:

  1. Кожна людина має право на гідне життя.
  2. Гідне життя означає можливість реалізувати свій потенціал, що має підкріплюватися гідною медичною допомогою, освітою, заробітком і почуттям безпеки.
  3. Гідність означає свободу вибору й дій і повагу до цих прав.
  4. У своїх діях ми повинні керуватися почуттям власної гідності.
  5. Перш за все, наша гідність взаємопов’язана з гідністю інших людей.

 

Загалом діти мали насичений і проведений з користю час. А Ви долучалися до таких заходів?