Жінки розумніші за чоловіків, тому що, знаючи менше, розуміють більше. 

 Джеймс Стефенс

 

11 лютого 2015 р. резолюцією 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН був введений для відзначення Міжнародний день жінок та дівчат у науці. Й кожного  року до його відзначення свята долучається  все більша кількість прогресивних жінок та чоловіків, адже без досягнення гендерної рівності, в тому числі у науці,  неможливо  досягнення цілей сталого розвитку.

А чи багато відомо нам про вклад жінок в науку? Про це ми вирішили поговорити на годинах спілкування, присвячених Міжнародному дню жінок та дівчат у науці. Виявляється, як же мало ми знаємо. Не вірите? А чи знаєте ви, що автором першої медичної книги в Київській Русі була Євпраксія «Добродія» Мстиславівна, дочка великого київського князя Мстислава Володимировича. А першим програмістом планети вважають Августу Аду Кінг, дочку лорда Байрона. Саме вона вдосконалила опис принципу роботи обчислювальної машини, розробленої Чарльзом Беббіджем. На честь Ади Левіс названа мова програмування «АDA».
Ми пишаємося нашими юними науковцями, членами МАН, які разом з іншими школярами були відзначені як переможці та призери І етапу конкурсу-захисту МАН. До речі, більшість серед юних науковців складають саме дівчата.