Вивчаємо історію по-новому
Історія наша - це є память народу, 
Що приходить до нас із далеких часів 
І письменні мужі із чернецького роду 
Це ж писали для нас, для прийдешніх віків. 
 
 
 
 14 березня учні 10-А класу здійснили подорож не тільки вулицями нашого чарівного міста, вони мандрували у часі. Учні відвідали Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського.
З допомогою наукового співробітника науково-дослідного експозиційного відділу новітньої історії музею, Олесі Миколаївни Васецької, діти змогли перенестися у досить складну епоху для нашого народу. Учні детально розібрали експозицію «Полтавщина на історичних паралелях». Де подано матеріали про події на Полтавщині періоду української революції та національно-визвольних змагань (1917-1925 років), прихід до влади більшовиків, політику індустріалізації та колективізації, голодомори 1920-30-их років, сталінські репресії. Особлива увага приділена розповіді про життя та діяльність Голови Директорії, Головного Отамана військ УНР, Симона Петлюри.
Цікавим і незвичним було те, що учні, не лише слухали змістовний виклад матеріалу від екскурсовода, вони змогли прийняти участь у дискусії та навіть приміряти на себе різні ролі людей того часу: «Куркуля», робітника, бідного селянина, «непмана», голови колгоспу та інших.
У такій незвичній формі діти пізнавали нове, повторювали те, що знають, готувалися до ЗНО і гарно проводили час у справжній духовній скарбниці нашого краю Полтавському краєзнавчому музеї.