Правила збирання грибів
Небезпека отруєнь неїстівними грибами
Останніми роками реєструється значна кількість нещасних випадків, пов'язаних із вживанням грибів.
Гриби – це дарунок лісу але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може привести до отруєння, а іноді й смерті. Отруєння організму викликають токсини, алколоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах, прикро, що багато людей висновки роблять лише на основі свого гіркого досвіду.
Основні причини отруєнь:
- вживання отруйних грибів;
- неправильне приготування умовно їстівних грибів;
- вживання старих або зіпсованих їстівних грибів;
- вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі грибі і підберезники мають своїх небезпечних двійників).
Симптоми отруєння: нудота, блювання, біль у животі, посилене потовиділення, знижується артеріальний тиск, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиваються симптоми серцево-судинної недостатності.